Kurpitsahummus
Perinteinen hummus saa makua ja kauniin värin kun sen maustaa kurpitsalla. Tarjoile kurpitsahummusta salaateissa, leivän päällä tai uuniperunan täytteenä.
Ainekset
Kurpitsahummus:
- 400 g kikherneitä
- 100 g kurpitsasosetta
- 2 rkl tahinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Lisäksi:
- 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- tilkka oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimen tai tehokkaan blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
2. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Lusikoi hummus kulhoon tai purkkiin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet sekä valuta päälle tilkka oliiviöljyä.
4. Tarjoile salaateissa, leivän päällä, uuniperunan täytteenä tms.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous